Kaasstengels

schaal met kaasstengels

Kaasstengels, een heerlijke snack. Op de foto staan 2 varianten, eentje met paprikapoeder en eentje met Italiaanse kruiden. Ze happen echt heel lekker weg. Als je er eenmaal aan begint …



Deze snack is een aanrader bij een borrelplank, of lekker bij een avondje bankhangen voor de televisie, op een verjaardag, een feestje of gewoon voor tussendoor. De kaasstengels zijn makkelijk te maken en snel klaar. Je kan de kaasstengels goed van te voren maken: of je bakt ze meteen af en later warm je ze weer op (een minuut of 5 in een voorverwarmde oven op 200°C) of je maakt ze helemaal klaar, legt ze op de bakplaat, je dekt de bakplaat af met aluminiumfolie en je bakt ze later af. Op deze twee manieren heb je altijd verse, warme en knapperige kaasstengels.

Ingrediënten Kaasstengels

voor 20 stuks met paprikapoeder en 20 stuks met Italiaanse kruiden

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • geraspte kaas
  • ei
  • paprikapoeder en Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Haal het velletje papier eraf.
  • Kluts het eitje en smeer de plakjes bladerdeeg hiermee in.
  • Prik daarna met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
  • Strooi er peper en zout overheen.
  • Bestrooi dan de plakjes met de geraspte kaas en druk de kaas even goed aan.
  • Strooi vervolgens over 4 plakjes de paprikapoeder en over de andere 4 plakjes de Italiaanse kruiden.
  • Snij elk plakje bladerdeeg in 5 repen van ca. 2 cm breed (dit is handig met een pizzasnijder, maar het kan natuurlijk ook gewoon met een mes).
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.

Tips

  • Je kunt de kaasstengels ook bestrooien met maanzaadjes of sesamzaadjes.
  • Of in plaats van Italiaanse kruiden kun je ook pizzakruiden gebruiken.

glaasje met kaasstengels en paprikapoeder

glaasje met kaasstengels en Italiaanse kruiden