Italiaanse wraptaart

Italiaanse wraptaart, Italiaanse wraptaart, Smultalk
Italiaanse wraptaart, Italiaanse wraptaart, Smultalk

Een makkelijke maaltijd, deze Italiaanse wraptaart. Tortilla’s opgestapeld met daartussen een lekkere tomatensaus met gehakt en verse groenten. En lekker dat dit is! Je kunt dit als maaltijd serveren, maar ook bijvoorbeeld als een warm hapje bij een buffet.

Ingrediënten Italiaanse wraptaart

  • 6 grote tortilla’s (of 8 middelgrote)
  • 300 gram gehakt
  • paprika
  • courgette
  • uitje
  • teentje knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • 400 ml pastasaus
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • blaadjes verse basilicum
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • eetlepel olijfolie

Benodigdheden

  • quichevorm (springvorm kan ook)
  • bakspray

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Snijd de paprika en de courgette in blokjes. Snipper de ui fijn en snijd de knoflook heel fijn of pers het uit.
  • Snij de mozzarella alvast in plakjes en deel die door de helft.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de groenten, ui en knoflook een paar minuten aan.
  • Haal dan de groenten uit de pan en leg op een bord.
  • Bak vervolgens het gehakt rul in dezelfde pan en doe daarna de groenten er weer bij.
  • Voeg dan de Italiaanse kruiden toe en maal er wat peper en zout over.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en dan ook de pastasaus. Laat het geheel even pruttelen op laag vuur tot het mengsel wat indikt.
  • Vet de quichevorm (of springvorm) in met de bakspray.
  • Leg dan een tortilla op de bodem van je vorm.
  • Schep hier wat van de groenten met gehakt op (hou er wel rekening mee dat je 5 (of 7) laagjes moet maken, dus wel netjes verdelen).
  • Leg wat stukjes mozzarella op het mengsel.
  • Strooi er ook wat pijnboompitjes en verse basilicum (in stukjes) over.
  • Vervolgens leg je de volgende tortilla erop en herhaal dit tot de saus en tortilla’s op zijn. Eindig met een tortilla.
  • Bestrooi als laatste de bovenste tortilla met wat geraspte kaas en eventueel nog wat pijnboompitjes.
  • Doe de vorm met de taart in de oven en bak de taart in ca. 20 minuten gaar.
  • Snij daarna de wraptaart in punten en geniet ervan!

Tip

  • Je kunt deze Italiaanse wraptaart heel goed in de ochtend voorbereiden, goed afdekken en dan op het moment zelf alleen even afbakken in de oven.
Italiaanse wraptaart, Italiaanse wraptaart, Smultalk

1 gedachte over “Italiaanse wraptaart”

Plaats een reactie