Gnocchi met kip, champignons en spinazie

gnocchi met kip, champignons en spinazie, Gnocchi met kip, champignons en spinazie, Smultalk
gnocchi met kip, champignons en spinazie, Gnocchi met kip, champignons en spinazie, Smultalk

Een lekker recept, deze gnocchi met kip, champignons en spinazie. Eenvoudig te maken en zeer smakelijk. Maar wat is gnocchi (spreek uit als njokkie) eigenlijk?

Het is een Italiaans pastasoort dat wordt gemaakt van aardappel en meel. De aardappels worden gekookt en gepureerd, daarna worden ze gekneed met meel en zout tot kleine, ovale balletjes. Je kan gnocchi koken, maar je kunt ze ook bakken in de koekenpan. Dan worden ze krokant van buiten en zacht van binnen. In dit recept worden ze gekookt. De gnocchi is klaar als ze boven komen drijven. Hieronder het recept van gnocchi met kip, champignons en spinazie.

Ingrediënten Gnocchi met kip, champginons en spinazie

voor 2 personen

  • 250 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200-250 gram kipfilet
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • 200 gram spinazie
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 blik tomatenblokjes (= 400 gram)
  • ½ kippenbouillonblokje
  • mespuntje kaneel
  • 1 bol mozzarella (= 125 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • braadpan/koekenpan
  • ovenschaal
  • bakspray

Werkwijze

  • Snij de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Daarna de ui en knoflook klein snijden.
  • Snij de champignons in plakjes.
  • Vet de ovenschaal in met de bakspray.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan of braadpan (ik neem zelf de braadpan, dat is straks makkelijker met de spinazie).
  • Bak hierin de kip, ui, knoflook en tijm. Voeg daarna de champignons toe. Bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens handje voor handje de spinazie toe en laat deze slinken in de pan.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe, een mespuntje kaneel en verkruimel het halve bouillonblokje erboven.
  • Warm ca. 2 minuten door.
  • Roer de gnocchi door de saus en doe het geheel over in de ovenschaal.
  • Verkruimel de mozzarella erboven en zet de ovenschaal 5 minuten onder de ovengrill tot de mozzarella is gesmolten.
gnocchi met kip, champignons en spinazie, Gnocchi met kip, champignons en spinazie, Smultalk

2 gedachten over “Gnocchi met kip, champignons en spinazie”

    • Het hoofdbestanddeel van gnocchi is aardappel, glutenvrij dus. Helaas wordt het met ei en meel gemengd tot een soort deeg, dus kant-en-klare gnocchi bevat gewoonlijk gluten. Dan zou je gnocchi dus zelf moeten maken.

      Beantwoorden

Plaats een reactie