
Lekker bij de brunch of lunch, deze ei-bacon muffins. Ze zijn in een handomdraai gemaakt. Ook zijn ze lekker om als hartig ontbijtje te maken of als snack voor naar je werk.
Je kunt ze namelijk makkelijk meenemen en ook koud zijn ze lekker om te eten. Het enige wat je nodig hebt, is een cupcakevorm, eieren en alles wat je er nog graag aan toevoegt! Groenten die heel goed in deze ei-baconmuffins kunnen, zijn bijvoorbeeld paprika, prei, bosui of champignons. Alles wat jij lekker vindt. Maar zonder groenten zijn ze ook niet te versmaden hoor!
Ingrediënten Ei-bacon muffins
voor 6 stuks
- 6 eieren
- klein uitje, fijngesneden
- 50 gram kaas, geraspt
- 8 plakken bacon of 12 plakken ontbijtspek
- wat fijngesneden peterselie
- 1 lepel olie
- peper en zout
Benodigdheden
- cupcakevorm met 6 holtes (12 holtes kan natuurlijk ook)
- koekenpan
- kwastje en wat olie of bakspray
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij het uitje fijn, verwarm de olie in de koekenpan en fruit het uitje.
- Klop de eieren los met de helft van de geraspte kaas, ui, peterselie, peper en zout.
- Vet de holtes van de cupcakevorm in met het kwastje en een beetje olie of bakspray (de bacon of het ontbijtspek is ook al vet) en bekleed iedere holte met anderhalf plakje bacon of 2 plakjes ontbijtspek. Leg ook wat op de bodem. Probeer ervoor te zorgen dat het bacon/spek een dichte laag vormt, zodat er zo min mogelijk ei doorheen kan lopen.
- Giet dan het eimengsel in de holtes en verdeel de resterende geraspte kaas erover.
- Zet de cupcakevorm op een rooster in het midden van de oven en bak ze in ca. 20 minuten gaar. Ze zijn gaar als het hele ei is gestold. Dit kun je controleren door met een sateprikker in de muffins te prikken. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze gaar.
Tip
Je kunt de ei-bacon muffins van te voren al afbakken en wanneer je ze nodig hebt, nog even ca. 8 minuten opwarmen in de oven op 200°C.

Lijkt me heerlijk! Mmmm
Lijkt me heerlijk!