
Vandaag een heerlijk recept voor courgettesoep. Courgettes behoren tot de groene groenten en zitten bomvol met vitaminen. Deze versie maak je met kippenbouillon. Dat kan je maken met 2 bouillontabletten, dat is lekker snel, maar je kunt natuurlijk ook verse kippenbouillon gebruiken. Ik heb nu voor de snelle versie gekozen, dus op deze manier ben je met een kwartiertje klaar. En het resultaat is een heerlijk, smaakvol soepje.
Ingrediënten Courgettesoep
4-6 personen
- 2 (grote) courgettes
- 1 liter kippenbouillon (vers of gemaakt met 2 kipbouillon tabletten)
- bakje Paturain (90 gram)
- 2 theelepels kerriepoeder
- peper en zout
- zalmsnippers en bieslook voor garnering (optioneel)
Benodigdheden
- staafmixer
- garde
Werkwijze
- Maak de kippenbouillon: breng 1 liter water aan de kook met 2 kipbouillon tabletten.
- Was ondertussen de courgettes en snijd de courgettes overlangs door het midden, houd de twee helften tegen elkaar en snij dan in plakjes. (Je hoeft de courgettes niet te schillen).
- Voeg de stukjes courgette toe aan de kippenbouillon en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
- Als de stukjes courgette gaar zijn, haal je de pan van het vuur en pureer je met de staafmixer tot het een gladde soep is.
- Meng vervolgens de Paturain en de kerriepoeder door de soep.
- Roer met een garde tot de paturain volledig is gesmolten.
- Breng daarna de courgettesoep op smaak met peper en zout.
- Schep de courgettesoep in een soepkom of diep bord en garneer eventueel met wat verse bieslook en zalmsnippers (in plaats van zalm zijn gebakken spekjes er ook heel lekker bij).
- Eet smakelijk!
Tips
- Als je de courgettesoep wat dikker wilt hebben, kun je nog wat kookroom toevoegen.
- Deze soep kan je al een dag van te voren maken.
- Als je een wat romiger courgettesoep wilt, kun je nog een aardappel in stukjes meekoken.
- Je kunt ook nog een uitje en een teentje knoflook meekoken, maar dit is niet noodzakelijk.

Lijkt me heerlijk!
Dat was het ook