Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, hoe lekker zijn deze? Knapperig van buiten en chewy van binnen. Het zijn heerlijke dikke koekjes geworden. Daar blijf je van eten! Zeker als ze nog een beetje warm zijn.
Ik had deze koekjes al heel lang op mijn baklijst staan, maar nu is het er eindelijk van gekomen. Je kunt het deeg de avond van te voren maken, een nachtje in de koelkast laten rusten en dan de volgende dag afbakken.
Ingrediënten Chocolate chip cookies
voor 20 stuks
- 120 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 170 gram lichte basterdsuiker
- 1 ei
- 2 theelepels vanille-extract
- 240 gram bloem
- ½ theelepel baking soda
- snuf zout
- 100 gram chocolate chips (+ wat extra voor garnering)
Werkwijze
- Doe de boter en de basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel.
- Voeg daarna het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
- Voeg vervolgens de bloem, het zout en de baking soda toe en mix dan nog even door tot de bloem is opgenomen.
- Roer de chocolate chips door het beslag.
- Maak van het deeg een plak en pak het in plastic folie en laat het minimaal 2 uur in de koelkast rusten, maar het liefst een hele nacht.
- Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte).
- Verdeel dan het deeg in 20 stukken.
- Draai balletjes van de stukjes deeg (ca. 35-37 gram per stuk) en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. (Ik heb 3x de bakplaat gevuld).
- Bak ze in de voorverwarmde oven ca. 16 minuten.
- Zodra je de bakplaat uit de oven haalt, kan je nog wat chocolate chips in de zachte koekjes duwen.
- Laat de chocolate chip cookies even op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster om ze helemaal af te laten koelen.
Tips
- Je hoeft de balletjes deeg niet plat te maken. Als je ze iets plet, worden de koekjes wat groter.
- In plaats van chocolate chips kun je ook een chocoladereep in stukjes hakken.
- De chocolate chip cookies blijven zeker 1-2 weken goed in een afgesloten koektrommel.
- Dit deeg kan je ook goed invriezen. Verpak het dan in plastic folie.
- Ik heb onder het bakpapier weer 2 vellen krantenpapier gelegd, zodat de koekjes aan de onderkant niet te donker worden.
