
Een heerlijke amuse: carpaccio bonbons met truffelmayo. Zo’n klein hapje ziet er vaak geweldig uit als start van een feestelijk etentje. Het is een klassiek voorgerecht, maar door de carpaccio als bonbon te serveren, geef je er een leuke twist aan.
Wat is een amuse? Amuses zijn kleine hapjes waarmee een diner wordt geopend. Om de smaakpapillen wakker te schudden en natuurlijk je eetlust op te wekken. Ze worden vaak geserveerd op een klein schaaltje of in een klein glaasje of bakje of op een lepel.
Amuse is een afgeleide van het Franse werkwoord ‘amuser’. Dit betekent genieten, smullen, lekker eten, amuseren. Ik heb deze bonbons geserveerd met de kerst en ze vielen erg goed in de smaak. Maar dit is natuurlijk ook een hele leuke amuse of voorgerechtje volgende week met Valentijnsdag.
Ingrediënten Carpaccio bonbons met truffelmayo
voor 8 personen
- 8 plakjes carpaccio
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetlepels parmezaanse kaas of grana padano, geraspt
- truffelmayonaise
- peper en zout
Werkwijze
- Rooster allereerst de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
- Rasp dan de parmezaanse kaas of de grana padano.
- Leg een plakje carpaccio op een bordje. Doe wel voorzichtig, want de carpaccio kan snel scheuren. Het is natuurlijk heel erg dun gesneden.
- Leg met een theelepeltje wat truffelmayonaise in het midden.
- Leg vervolgens daarover heen een klein beetje rucola en wat pijnboompitten en geraspte kaas. Strooi er een beetje peper en zout over.
- Vouw de buitenzijde dan naar binnen, zodat er een bonbon ontstaat. Leg ze omgekeerd op een lepel of bordje, dus de vouwzijde aan de onderkant.
- Garneer daarna met een beetje truffelmayonaise, geraspte kaas en wat pijnboompitjes en een blaadje rucola.
- En klaar is je prachtige amuse! Eet smakelijk.
Tip
Je kunt deze carpaccio bonbons goed van te voren maken. Zet ze bijvoorbeeld in een schaal, die je afdekt met plastic folie, en plaats de schaal in de koelkast.


Die lijken me lekker