Tomaatjes met pesto roomkaas

Een makkelijk en lekker borrelhapje, tomaatjes met pesto roomkaas. Deze hapjes zijn ook weer goed van te voren klaar te maken. Ik hou daar wel van, hapjes die je ruim van te voren kunt maken en dan afgedekt in de koelkast met aluminiumfolie of plastic folie bewaren. Op het moment van serveren staat het dus zo op tafel. Je zou ze eventueel al een dag van te voren kunnen maken. Als je een verjaardag hebt of een buffet aan het voorbereiden bent, dan is het ideaal als je een aantal hapjes ruim van te voren kan maken. Je hebt het al druk genoeg dan met alle andere voorbereidingen.
Ik heb nu roomkaas gebruikt, maar je kunt ook in plaats van roomkaas Boursin cuisine gebruiken.
Ingrediƫnten Tomaatjes met pesto roomkaas
- 24 cherry tomaatjes
- 80 gram roomkaas of een kuipje boursin cuisine
- 3 theelepels groene pesto
Benodigdheden
- spuitzak
- spuitmondje met kartels
Werkwijze
- Snijd met een scherp mesje een heel klein stukje van de onderkant van de tomaatjes, zodat ze goed rechtop blijven staan.
- Snijd een groter stukje van de bovenkant van de tomaatjes en haal vervolgens de zaadjes eruit. Dit kun je doen met een theelepeltje.
- Zet de tomaatjes op een schaal of bord.
- Meng dan de roomkaas met de pesto in een kom. Proef even of het lekker is of dat je misschien wat meer pesto moet toevoegen.
- Doe het roomkaas-pestomengsel in een spuitzak en vul de tomaatjes met het mengsel. Je kunt de tomaatjes ook eventueel vullen met een theelepeltje. Ik persoonlijk vind het een mooier gezicht als je ze vult met een spuitzak.
Tips
- Je zou eventueel ook nog wat pijnboompitjes kunnen roosteren en de tomaatjes hiermee bestrooien.
- Je kunt deze tomaatjes met pesto roomkaas heel goed ruim van te voren maken, bewaar ze dan afgedekt in de koelkast.
