Pindarotsjes

schaaltjes met pindarotsjes

Pindarotsjes, heerlijk voor bij de thee of koffie. Als je er eenmaal aan begint, is het heel moeilijk ophouden met eten. Dus, een gewaarschuwd mens telt voor twee.



Je kunt verschillende soorten chocola gebruiken, melk of puur of melk en puur door elkaar. Wit kan natuurlijk ook. Ik heb 2 verschillende soorten gemaakt, eentje met pure chocola en eentje met melkchocola met butterscotch. Dan krijg je er nog een lekkere crunch erbij van de butterscotch. Je kunt bijvoorbeeld ook chocola met karamel en zeezout gebruiken.

Ingrediƫnten Pindarotsjes

ca. 35 stuks

  • 200 gram chocola naar keuze (of 2 x 100 gram zoals ik heb gedaan)
  • 175 gram ongezouten pinda’s

Werkwijze

  • Doe tweederde van de chocola in een hittebestendige kom en smelt de chocola au bain-marie. De kom mag het water niet raken en het water mag niet koken.
  • Als alle chocola is gesmolten, haal je de kom van de pan af, droog je de onderkant van de kom even af en voeg je de overige chocola toe.
  • Blijf dan roeren tot alle chocola is gesmolten.
  • Laat de chocola afkoelen tot de kom redelijk koel aanvoelt.
  • Voeg de pinda’s toe en roer goed door tot alle pinda’s bedekt zijn met een laagje chocola.
  • Schep met een lepel kleine hoopjes op een vel bakpapier.
  • Je kunt een vel bakpapier om een snijplank vouwen, aan weerskanten een elastiekje doen, zodat het bakpapier op zijn plaats blijft.
  • Zet het daarna ca. 1 uur in de koelkast tot de chocola weer hard is.

Tips

  • In plaats van pinda’s kun je ook gemengde nootjes gebruiken, of rozijnen, of cornflakes, of mini marshmallows, of kleine blokjes karamelfudge. Of een combinatie van deze.
  • Of wat dacht je als het sinterklaastijd is kruidnoten (of schuddebuikjes) met een chocoladejasje. Mmmmm.
  • In een afgesloten trommel kan je de pindarotsjes wel twee weken bewaren.
pindarotsjes op bakpapier