Pastasalade met carpaccio en pesto

pastasalade met carpaccio en pesto

Ben jij ook zo gek op carpaccio? Dan is deze pastasalade met carpaccio en pesto echt iets voor jou. En het is ook lekker snel klaar! Makkelijk als je niet zo veel tijd hebt. Heerlijk als lunchgerecht of als avondmaal met eventueel wat brood erbij of als een lekkere salade voor bij de barbecue of bij een buffet.



voor ca. 3-4 personen

  • 250 gram fusili (penne kan ook, maar de pesto blijft beter aan de fusili zitten; ik had geen fusili in huis, dus ik heb penne gebruikt)
  • 2 porties carpaccio (= 246 gram)
  • 40 gram pijnboompitten
  • 50 gram grana padano of grof geraspte parmezaanse kaas
  • 2-3 eetlepels groene pesto
  • zakje rucola (85 gram)

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af en meng er vervolgens de groene pesto door. Dit goed omroeren. Laat dit volledig afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snijd daarna de carpaccio in reepjes.
  • Meng de pasta pesto met de carpaccio, de rucola, de pijnboompitten en de grana padano flakes. Heb je een stuk grana padano, rasp die dan grof of snij er met de kaasschaaf kleine plakjes vanaf en snij die eventueel doormidden.
  • En klaar is je makkelijke en heerlijke pastasalade.

  • Je kan deze pastasalade met carpaccio en pesto goed voorbereiden. Kook ruim van te voren de pasta en vermeng met de pesto, je kunt de carpaccio al in reepjes snijden en de pijnboompitten alvast roosteren. Op het laatst is het een kwestie van alles door elkaar husselen.
  • Je zou ook nog wat zongedroogde tomaatjes en wat kappertjes kunnen toevoegen. Of wat cherrytomaatjes in stukjes gesneden erdoor.
pastasalade met carpaccio en pesto van dichtbij