Ovenschotel met kip, courgette en aubergine

We trappen het nieuwe jaar af met een lekkere ovenschotel met kip, courgette en aubergine. Makkelijk te maken en de oven doet het meeste werk.
Het voordeel van een ovenschotel vind ik dat je het ruim van te voren klaar kan maken, je zet de vuile vaat alvast in de vaatwasser (of je wast het alvast af voor degenen die geen vaatwasser hebben) en vlak voor het eten schuif je de ovenschaal zo de voorverwarmde oven in. Ideaal.
Ingrediënten Ovenschotel met kip, courgette en aubergine
voor 4 personen
- ca. 350 gram kipfilet
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 1 uitje of sjalotje
- 1 pot pastasaus bolognese (ca. 600 gram) (mag natuurlijk ook een andere variant zijn)
- 250 gram mini fusilli
- bol mozzarella
- theelepel Italiaanse kruiden
- snuf basilicum
- snuf oregano
- peper en zout
- olijfolie
Benodigdheden
- ovenschaal van ca. 20 x 30 cm
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Snij de kipfilet, courgette en de aubergine in blokjes van ca. 1½ x 1½ cm, snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
- Snij de mozzarella in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfiletblokjes ca. 4-5 minuten.
- Voeg vervolgens de ui, knoflook, courgette en aubergine toe en bak nog 3 minuten. Breng daarna op smaak met de Italiaanse kruiden, basilicum, oregano, peper en zout.
- Voeg dan de pastasaus toe en verwarm 2 minuten.
- Kook ondertussen de fusilli ca. 3-4 minuten, giet af en meng met de kip, groenten en saus.
- Schep de pasta over in een ovenschaal en verdeel er de plakjes mozzarella over.
- Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven, schep je borden vol en geniet ervan! Eet smakelijk.
Tips
- Je kunt deze ovenschotel met kip, courgette en aubergine al van te voren maken en op het laatste moment in de oven schuiven.
- Wil je deze maaltijd voor 2 personen maken, halveer de ingrediënten en gebruik dan een kleinere ovenschaal.
