Mini frikandelbroodjes

Een lekkere en makkelijke snack: mini frikandelbroodjes. Ideaal voor verjaardagen, feestjes of gewoon voor de lekkere trek.
Op de site staat al het recept voor frikandelbroodjes, maar vandaag de beschrijving van de mini versie.
Ingrediënten Mini frikandelbroodjes
voor 12 stuks
- 4 ovenfrikandellen (bevroren)
- 6 plakjes bladerdeeg
- curry
- geklutst eitje
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Haal de plakjes bladerdeeg en de frikandellen uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- De frikandellen (ze mogen nog wat bevroren zijn) in drie gelijke stukken snijden.
- Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft.
- Snijd 4 inkepingen in de linkerhelft van het bladerdeeg.
- Op de rechterhelft spuit je een streepje curry en dan leg je hier een stukje frikandel op.
- Vouw de helft met de inkepingen over de frikandel heen en druk de rand dicht met een vork. De zijkanten blijven open.
- Leg de frikandelbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer vervolgens de broodjes in met het geklutst eitje. Je kunt ze ook eventueel insmeren met melk of koffiemelk.
- Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in ca. 18-20 minuten gaar en goudbruin.
- En dan… lekker genieten van deze snack!
Tips
- Hou je niet van curry? Dan kan je ze ook zonder de curry maken, en dan bij het serveren kleine schaaltjes met curry, mayonaise of ketchup neerzetten. Dan kan iedereen zijn mini frikandelbroodje dopen in een saus die hij/zij lekker vindt.
- Deze mini frikandelbroodjes kan je ook in de airfryer maken. Bak ze dan 15 minuten op 180°C.
- Je kunt de frikandelbroodjes afbakken en op een later moment weer opwarmen: 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- De afgebakken frikandelbroodjes kan je ook goed invriezen. Wanneer je ze nodig hebt, haal je ze uit de vriezer, laat ze ontdooien en warm ze op zoals hierboven beschreven.
