Kip-kerrie hapjes

Vandaag weer een lekker snackje. Kip-kerrie hapjes, krokante bladerdeeghapjes met een romige vulling van kip en kerrie. Een ideale borrelsnack.
Ingrediënten Kip-kerrie hapjes
ca. 12 stuks
- 1 kipfilet (ca. 150-175 gram)
- ½ kippenbouillonblokje
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 theelepels kerriepoeder
- (verse) peterselie
- peper en zout
- 1½ eetlepel roomkaas
- sesamzaad
- 1 ei
Werkwijze
- Kook de kipfilet in een pannetje met water en het halve bouillonblokje in ca. 15 minuten gaar. Haal daarna eruit en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Trek vervolgens met twee vorken de afgekoelde kipfilet uit elkaar tot ‘pulled chicken’.
- Hak de peterselie fijn.
- Voeg daarna de kerriepoeder, peper en zout, roomkaas en de peterselie toe aan de kip en meng alles goed door elkaar.
- Snij dan de plakjes bladerdeeg door de helft.
- Leg daarna een beetje van het kip-kerriemengsel aan één zijde. Snijd met een scherp mesje drie inkepingen aan de andere zijde van het halve plakje bladerdeeg.
- Vouw dan het stukje met de inkepingen over de vulling en druk de randen goed dicht met een vork.
- Leg de kip-kerrie hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los en smeer de bovenkant van de hapjes hiermee in.
- Strooi er dan wat sesamzaadjes over en bak ze in ca. 15 minuten gaar en mooi goudbruin.
Tips
- Deze kip-kerrie hapjes zijn zowel koud als warm erg lekker.
- Je kunt ze van te voren maken en bewaren in de koelkast tot je ze af gaat bakken. Als je ze gaat stapelen, leg dan een velletje bakpapier ertussen. Het insmeren met ei en bestrooien met sesamzaadjes doe je vlak voordat je gaat bakken.
- Je kunt ze van te voren maken en bakken en vlak voor het serveren nog even opwarmen in een voorverwarmde oven, ca. 10 minuten op 180°C.
