Hollandse rauwkostschotel

Hollandse rauwkostschotel

Een Hollandse rauwkostschotel, een lekker fris bordje met plakjes tomaat, komkommer en ei. Ontzettend makkelijk, snel klaar en heel erg lekker. En zeg nou zelf, het ziet er toch ontzettend gezellig en smakelijk uit?

Je kunt deze rauwkostschotel serveren bij de lunch, als bijgerecht bij het diner, bij de barbecue of als onderdeel van een buffet. Het grote voordeel is dat je dit ruim op tijd kunt maken en dan afgedekt bewaren in de koelkast.



  • 1/3 stuk komkommer
  • 2 kleinere tomaten
  • 2 eieren
  • wat dille
  • peper en zout

  • Kook de eieren hard in ca. 10-15 minuten. Laat ze goed schrikken onder koud water, pel dan de eieren en snij ze in plakjes.
  • Snij vervolgens ook de tomaten en de komkommer in plakjes. Zijn het grote tomaten, halveer dan de plakjes tomaat, maar het mooiste is als je niet zulke grote tomaten hebt.
  • Drapeer de plakjes tomaat, ei en komkommer dakpansgewijs op een bord. Ik heb 13 plakjes van elk gebruikt op dit bord.
  • Bestrooi daarna met de dille en eventueel wat peper en zout.

  • Je kunt dit ruim van te voren maken. Dan adviseer ik wel om de komkommer en de tomaten even te deppen met wat keukenpapier, vanwege het vocht. Bewaar hierna tot gebruik dan afgedekt met wat plastic folie of aluminiumfolie in de koelkast.
  • Je zou deze Hollandse rauwkostschotel ook eventueel nog kunnen uitbreiden met plakjes (winter)wortel.
Hollandse rauwkostschotel van dichtbij